Hozzávalók egy kb 30*33 cm-es tepsihez:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a cukrot és a sütőport, majd összemorzsoljuk a zsírral, végül belegyúrjuk a tojásokat is.
A töltelékhez a túrót alaposan összekeverjük a cukrokkal, citrom héjával, búzadarával és a tojássárgákkal. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd lazán a túrós masszába forgatjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát elfelezzük és az egyik részét kinyújtjuk tepsi méretűre, majd belefektetjük a tepsibe.
Egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. A tetejét néhány helyen megszurkáljuk villával.
180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt felszeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.