Hozzávalók:
A kókuszkrémhez:
A kakaós tésztához:
Elkészítése:
Elsőnek a kókuszos részt készítjük el.
Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük benne, majd hozzáöntjük a maradék, cukorral elkevert felforralt tejhez.
Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve (kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk) és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön és a tetejére is jusson.
Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét tördeljük apróra, a másik felét daráljuk le. A vizet, porcukrot, kakaót, vajat tegyük egy edénybe és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot, majd jól keverjük el az apró keksszel.
Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele.
Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed.
Mikor úgy látjuk, eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. Aztán a bordáknál szeleteljük és várjuk a dicsérő szavakat.
Szeretek alkotni a konyhában és ez is kipattant az agyamból, mindenki örömére! Saját recept!!