Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítése:
A meggyre rászórjuk a búzadarát és összerázzuk, lazán átkeverjük, majd félretesszük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kihajtjuk és néhány centit sodrunk a szélességén.
Ezután a pitesütőt kivajazzuk és beletesszük a tésztalapot, eligazgatjuk és végül a széleit egy ollóval levágjuk úgy, hogy maradjon 2 centis perem a visszahajtáshoz.
Az aljára tesszük a grízes meggyet és megszórjuk a cukros-fűszeres kakóporral, amiket előzőleg összekevertünk.
A leeső szélekből csíkokat vágunk és berácsozzuk vagy ízlés szerint díszítjük a pite tetejét és a rácsokat megkenjük felvert tojással.
Végül az előmelegített sütőbe téve 20-22 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Maradtak tésztacsíkok, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, tojással lekentem, szórtam rá magvas keveréket, megsóztam és 10 perc alatt megsült. 2 perc alatt pedig elropogtattuk. :)