Hozzávalók:
Tészta:
Főzött csokoládékrém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük. Hozzámérjük a tejet, majd az olvasztott vajat is és simára keverjük.
A sütőport a liszttel keverjük és a sóval habbá vert tojásfehérjével váltakozva, óvatosan a tojássárgás részhez keverjük.
Sütőpapírral bélelünk egy 36*25 cm-es tepsit és kettő, 9-10 cm-es fém formát. A masszával a fém formákat félig töltjük, a maradékot a tepsibe öntjük.
190 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! A megsült lapokat kihűtjük.
A tojásokatt a liszttel kikeverjük.
Gőz felett elkezdjük a tetejet melegíteni és mikor majdnem felforr, hozzákeverjük a tojásos lisztet és kevergetjük, közben hozzádjuk a csokité és kevergetve sűrűre főzzük.
A porcukrot kikeverjük habosra a lágy vajjal, majd a teljesen kihűlt krémhez adjuk és jól összekeverjük.
tetejére
Fondantot ízlés szerint színezzük színezzük. Kinyújtjuk, kevés keményítővel beszórt deszkán kb 2-3 mm vastagra. A 10 dkg vajat alaposan kikeverjük a porcukorral.
Ha kihűlt a piskóta, levágjuk formára a nyaknál és a csípőnél, majd lapjában kettévágjuk a nagy lapot és a két gömb formát is. Megkenjük a csokikrémmel, ráhelyezzük a felső lapokat, majd a gömb formákat.
Vékonyan átkenjük a porcukros vajjal az egészet és ráterítjük a kinyújtott fondantot és jól elsimítjuk rajta.
Én a nyak részt kevés kakaóporral színeztem világos barnára. Piros ételfestékkel pedig a dresszt színeztem, a fondantot kiszúróval díszítettem.