Női kebel torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Női kebel torta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 27 dkg porcukor
  • 8 ek tej
  • 20 dkg vaj (olvasztott)
  • 1,25 csomag sütőpor
  • 40 dkg finomliszt
  • csipet só

Főzött csokoládékrém:

  • 2 tojás
  • 4 ek finomliszt
  • 3 dl tej
  • 20 dkg csokoládé
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj

Tetejére:

  • 550 g fondant
  • gél állagú ételfesték
  • 1 ek porcukor a fondant alá
  • 10 dkg vaj a fondant alá

Elkészítése:

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk.

A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük. Hozzámérjük a tejet, majd az olvasztott vajat is és simára keverjük.

A sütőport a liszttel keverjük és a sóval habbá vert tojásfehérjével váltakozva, óvatosan a tojássárgás részhez keverjük.

Sütőpapírral bélelünk egy 36*25 cm-es tepsit és kettő, 9-10 cm-es fém formát. A masszával a fém formákat félig töltjük, a maradékot a tepsibe öntjük.

190 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! A megsült lapokat kihűtjük.

Főzött csokoládékrém:

A tojásokatt a liszttel kikeverjük.

Gőz felett elkezdjük a tetejet melegíteni és mikor majdnem felforr, hozzákeverjük a tojásos lisztet és kevergetjük, közben hozzádjuk a csokité és kevergetve sűrűre főzzük.

A porcukrot kikeverjük habosra a lágy vajjal, majd a teljesen kihűlt krémhez adjuk és jól összekeverjük.
tetejére

Fondantot ízlés szerint színezzük színezzük. Kinyújtjuk, kevés keményítővel beszórt deszkán kb 2-3 mm vastagra. A 10 dkg vajat alaposan kikeverjük a porcukorral.

Összeállítás:

Ha kihűlt a piskóta, levágjuk formára a nyaknál és a csípőnél, majd lapjában kettévágjuk a nagy lapot és a két gömb formát is. Megkenjük a csokikrémmel, ráhelyezzük a felső lapokat, majd a gömb formákat.

Vékonyan átkenjük a porcukros vajjal az egészet és ráterítjük a kinyújtott fondantot és jól elsimítjuk rajta.

Én a nyak részt kevés kakaóporral színeztem világos barnára. Piros ételfestékkel pedig a dresszt színeztem, a fondantot kiszúróval díszítettem.