Paprikás csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Paprikás csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg egész csirkecomb
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • só, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint
  • 150 g tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 25 dkg fodros metélt

Elkészítése:

A finomra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, rátesszük a fűszerpaprikát és a ketté vágott combokat, sót, borsot, gulyáskrémet adunk hozzá ízlés szerint.

Annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje, majd takarékon főzzük.

Közben forró, sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leöblítjük és lecsepegtetjük.

Amikor a combok megfőttek, akkor a tejfölből és lisztből habarás készítünk, a csirke levéből adunk hozzá és hozzáadjuk a megfőtt combokhoz és beforraljuk.

Tálaláskor a tésztára szedjük és petrezselyemzölddel megszórjuk.