Hozzávalók:
Elkészítése:
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, negyedekre vágjuk, kristálycukorral enyhén megszórjuk és tálalásig félretesszük.
A búzadarát az olajon egy csipet sóval (folyamatosan kevergetve, hogy le ne égjen) barnára pirítjuk, végül 1,5 dl vízzel felöntjük és jól átkeverjük.
Miután a pirított gríz magába szívta a vizet, elzárjuk a lángot és félretesszük.
A száraztésztát sós vízben puhára főzzük, hideg vízzel egyszer átöblítjük, leszűrjük és összekeverjük a lepirított búzadarával.
Tálaláskor a tányérra szedett grízes tésztát megszórjuk porcukorral, adagolunk rá eperdzsemet és a tetejére ízlés szerint 1-2 ek cukrozott epret is rakhatunk.
Jó étvágyat kívánok!