Cseresznyés piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Cseresznyés piskóta

Hozzávalók (a bögre 2,5 dl-es):

  • 1 csomag sütőpor
  • 2 bögre finom tönkölybúzaliszt
  • 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 bögre barna nádcukor
  • 10 dkg vaj (vegán változatban 1/2 bögre kókuszzsír)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • vanília (vagy vaníliás cukor)
  • 1,5 bögre víz
  • cseresznye

Elkészítése:

Az előkészítéshez mosd meg a cseresznyét és magozd ki.

A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a vaníliát kever össze egy tálba. Tedd hozzá a vizet és az olvasztott vajat. A vajat én apróra vágom beteszem egy fémedénybe és forralt vízzel leöntöm, így pillanatok alatt kész az olvasztott vaj és már a vízzel el is van keveredve.

Figyeld a tészta állagát, van amikor elég 1 bögre víz van, hogy sokkal több kell a liszttől függ. Az így kapott masszába keverd bele a cseresznyét és az egészet öntsd bele egy kicsi kivajazott, lisztezett tepsibe.

180 fokon süsd addig, amíg jók átsül (kb 25 perc).

Tipp:

Itt a cseresznye szezon. Érdemes a cseresznyéből ilyenkor minél többet fogyasztani, mindenféle formában.

Mint tudjátok imádok sütni főzni és lévén a férjem imádja a süteményeket. Kézenfekvő volt, amikor ma hazaértünk a bio piacról a sok friss zöldséggel, gyümölccsel, hogy a cseresznyével mindenképpen készítek valami finomságot neki.

Ez a süti tipikusan olyan nyári édesség, ami nagyon gyorsan elkészül és nagyon ízletes is. Bevetheted egy étkezés helyett (pl. reggelire) vagy akár vendégvárónak is kiváló egy könnyű vasárnapi ebéd után:) Én imádom az illatát, ahogy a vanília keveredik a sült cseresznyével.