Hozzávalók:
Elkészítése:
A lenmaglisztet tedd egy kis tálba és annyi vízzel öntsd le, hogy tojás állagú legyen (kb 8 ek) és hagyd picit állni.
A többi hozzávalót egy tálban alaposan gyúrd össze. Nem szükséges pihentetni, de ha van időd a hűtőszekrénybe be is teheted a tésztát egy kis időre.
Lisztezett deszkán (én hajdinalisztet használtam) nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagságúra, én szeretem berácsozni, de anélkül is finom lesz. Pogácsaszaggatóval szaggasd ki a pogácsákat és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tepsit tedd be 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb 20 perc).
Ma tudatos táplálkozás tanfolyamot tartottam és késő délután amikor hazaértem, a férjem mondta, hogy ő úgy megkívánt egy kis pogácsát.
A pogácsa igazi rágcsálnivaló, szinte mindenki szereti. A szárazabb ételeket kedvelők számára a ropogós külső rész ad igazi élvezetet, akik a puhább ételeket kedvelik, azoknak a belseje:)
Mivel az elmúlt néhány napban sokféle süteményt készítettem neki (tönkölybúza lisztből, búzalisztből, zablisztből), ezért úgy döntöttem a változatosság kedvéért valamilyen más lisztet használok – gondoltam, így izgalmasabb lesz a pogácsa:) A választásom így esett a rizsliszt, hajdinaliszt és kukoricaliszt párosítására. Annak érdekében, hogy a tészta jól összeálljon lenmagliszttel egészítettem ki. Elsőre sikerült jól eltalálni az arányokat, nagyon finom lett az eredmény:)