Diós rácsos

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Diós rácsos

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg  margarin
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • ha szükséges, akkor egy kevés tejföl

A töltelékhez:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg darált dió
  • a 3 tojás felvert habja
  • baracklekvár.

Elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrjuk, és 1 órát pihenni hagyjuk. Elfelezzük, a tészta egyik felét kinyújtjuk, kibélelünk vele egy tepsit.

A töltelékhez valókat kikeverjük, utoljára adjuk hozzá a felvert habot. A kinyújtott tésztára baracklekvárt kenünk, erre az elkészített tölteléket.

A megmaradt tésztából rácsokat teszünk rá, és megkenjük tojássárgával. Közepes tűzön aranybarnára sütjük.