Borzas Róbert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Borzas Róbert

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek kakaópor (holland)
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 tojás
  • 1-2 kávéskanál tejföl (szükség esetén)

A töltelékhez:

  • 75 dkg túró
  • 5 ek kristálycukor (de ez ízlés kérdése)
  • 2 ek búzadara
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 kávéskanál vaníliaaroma)
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

A lisztet (én teljes kiőrlésű lisztet használtam) összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, kakaóval, majd jól összedolgozzuk. Ezt követően hozzáadjuk a vajat/margarint és a tojást, amennyiben a tészta állaga megkívánja tejfölt teszünk hozzá. Jól formázható, nem ragadós tésztát kell kapnunk.

Aztán két részre osztjuk, zacskóba tesszük és a fagyasztóban dermedni hagyjuk (körülbelül 30 percig).

A töltelékhez a túrót a cukorral, a tojások sárgájával és a vaníliás cukorral (vagy vanília aromával) összedolgozzuk, hozzáreszeljük a citrom héját, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Egy tepsit (az enyém 40*40 cm-es) sütőpapírral bélelünk. A tészta felét durva reszelőn belereszeljük, majd a reszeléket formára igazítjuk. Elegyengetjük rajta a túrós tölteléket, majd a tészta másik felét a tetejére reszeljük.

200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni. Ha kihűlt, lehetőleg hagyjuk állni, hogy visszapuhuljon a tészta.