Túrós pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Túrós pite

Hozzávalók egy 28*40 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg puha vaj vagy margarin
  • 1/2 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztő
  • teáskanál cukor
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 75 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás fehérjének a habja
  • citromhéj
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • ízlés szerint mazsola

Elkészítése:

A lisztbe kis lyukat készítünk, abba tesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és a langyos tejjel meglocsoljuk. Ha megkelt az élesztőnk, hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk jól az egészet.

Nekem egy picit lágy lett, adtam hozzá még egy kis lisztet. Két részre osztjuk.

Elkészítjük a tölteléket. A túrót kikeverjük a porcukorral, a citrom héjával, a liszttel és hozzáadjuk a tojásfehérjéből készített habot. Végül elkeverjük benne a mazsolát.

A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, amit sütőpapírral béleltünk. Megszórjuk zsemlemorzsával, ráöntjük a tölteléket, befedjük a tészta másik felével. Finoman megszurkáljuk villával és egy órán keresztül pihentetjük.

Ha letelt az idő 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük, kb 25-30 perc alatt. Minden sütő más, ezért végezzünk tűpróbát!

Langyosra hűtve szeleteljük.