Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros vízbe morzsoltam. Fél órát hagytam állni.
A lisztet egy tálba szitáltam, összekevertem a sóval, majd hozzáadtam a megkelt kovászt. A többi langyos vízzel jól kidagasztottam. Utoljára adtam hozzá az olajat és jól kidagasztottam. Kb 10 perc alatt szép sima lett.
Letakarta és meleg helyen 1 órán át kelesztettem.
A mekelt tésztát enyhén lisztezett deszkán újból átgyúrtam és kenyér alakúra formáztam.
Egy jénai tál aljába sütőpapírt tettem és beletettem a kenyeret. Újból kelesztettem 40 percet.
Ezután késsel bevagdostam, vízzel lespricceltem a kenyeret és a tál oldalát és a tál tetejének az alsó felét is, majd rátettem a tetejét.
180 fokra előmelegített sütőbe toltam. 30 percig sütöttem fedő alatt, majd kivettem, újból lespricceltem vízzel és ezután a sütőbe visszatéve, a teteje nélkül, készre sütöttem.