Hozzávalók:
Lapokhoz:
Krémhez:
Elkészítése:
A lapokhoz keverjük össze a tojást a cukorral és egy csipet sóval. Addig kavarjuk, míg a cukor elolvad, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, az ecetben felfuttatott szódabikarbónát és 100 g lisztet, amelyben elkevertük a sütőport. Ismét keverjük össze, majd osszuk el két részre.
Az egyik részbe tegyünk vaníliaaromát és kb 350 g lisztet, a másik részbe pedig tegyünk rumaromát, kakaót és 300 g lisztet. Gyúrjuk össze külö–külön a fehér és a barna lapokat, majd pihentessük 15 percet.
Mind a két tésztát osszuk két részre, így két fehér és két barna lapot kapunk. A lapokat 23*36 cm-s tepsi hátán süssük egyenként 3–4 percig 180 fokon.
A krémhez keverjük össze a tojásokat egy csipet sóval és a cukorral és addig kavarjuk, amíg jó habos lesz, majd adjunk hozzá 100 ml tejet és a lisztet. A megmaradt tejet forrón öntsük hozzá és folytonos keverés mellett, lassú tűzön addig főzzük a krémet, amíg puding sűrűségű lesz.
Olvasszuk meg a csokit a vajjal együtt, majd adjuk hozzá a forró krémhez, kavarjuk össze, hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt kenjük meg a lapokat a krémmel, majd tegyünk a sütemény tetejére egy nehezéket és pihentessük egy éjszakát szeletelés előtt.
Porcukorral megszórva kínáljuk.