Almás zabpelyhes keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás zabpelyhes keksz

Hozzávalók:
A csésze 2,5 dl-es.

  • 1 csésze zabliszt
  • 1 csésze zabpehely
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1/4 tk vaníliaaroma
  • csipet szárított gyömbér
  • 1/3 csésze kókuszolaj (vajat is használhatsz helyette)
  • 2 ek lenmagliszt
  • 8 ek víz
  • 4 közepes alma

Elkészítése:

Az almát mosd meg, hámozd meg és reszeld apróra vagy használj aprítógépet. A lenmaglisztet öntsd le a vízzel és hagyd állni picit, ez fogja összetartani a tésztád.

Egy tálban keverd össze a zablisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, fűszereket. Ha nagyon édesszájú a család, keverj hozzá teljes értékű nádcukrot, majd keverd hozzá az olvasztott kókuszzsírt és add hozzá a lenmaglisztes keveréket. Az egészet keverd gyorsan össze. Amikor elkeverted a tésztát, kanál segítségével egy sütőpapírral bélelt tepsire tegyél adagokat és nyomkodd le, hogy keksz formája legyen.

Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd, amíg aranybarnára sül (kb 20-25 perc). A végén, ha édesebben szeretnétek egy kis barna nádcukorral szórd meg.

Tipp:

Ha tél és gyümölcs akkor, az leginkább az alma. Ilyenkor érdemes a szezonalitásnak megfelelő gyümölcsöket, zöldségeket enni, mert sajnos pl. a déli gyümölcsök ugyan finomak, de természetüket tekintve hűtik és nedvesítik a szervezetet és nehezebb őket a szervezetnek emészteni ilyenkor. Ezért fázékonyságot, puffadást, orrfolyást, etc. eredményezhetnek.

Ha már alma, ma egy nagyon puha zabpelyhes kekszek készítettem. Ez egy egyszerű, gyors és egészséges finomság. Lehet reggeli vagy desszert is. Készítheted teljesen cukormentes változatban is, ha édes az alma. Gluténmentes diétában, gluténmentes zabpelyhet és zablisztet használj.