Hozzávalók:
A tésztához:
Pudingos krémhez:
Túrós krémhez:
A tészta tetejére:
A máz:
Elkészítése:
A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, csipet sót a zsírt és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a tojássárgáját, a porcukrot, a diót és a reszelt citromhéjat is hozzáadva összegyúrjuk gyorsan, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a zsír.
Gombóccá formáljuk és fóliába csomagolva legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük.
Amíg pihen a tészta, elkészítjük a krémeket. A pudingot a leírás szerint megfőzzük a 8 dl tejjel és a 6 kanál cukorral, majd kihűtjük.
A túrót jól összetörjük és hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom héját, pudinport por formában megfőzés nélkül, a két fajta cukrot, végül az előzőleg felvert tojásfehérjéket.
A sütéshez egy 26 cm-es tortaformát használunk. A könnyebb munka érdekében kivágunk a forma méretéhez igazodva két db sütőpapírt. A tésztát elosztjuk két részre és a méretre vágott sütőpapíron kinyújtjuk.
Az egyiket belehelyezzük a formába, majd a kihűlt pudingot egyenletesen elosztjuk rajta és rásimítjuk a túrós krémet, majd ráhelyezzük a másik tésztát a sütőpapírral együtt úgy, hogy a papír legyen felfele. Ha kész vagyunk, a végén lehúzzuk a tésztáról a sütőpapírt, megkenjük felvert tojással, amit kicsit összekeverünk. Villával megszurkáljuk. 165 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben 40-50 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A mázhoz a vajat és kis edényben felolvasztjuk lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és belekeverjük a kakóport (a kakaóport vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz).
A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére és ízlés szerint díszítjük.