Labanc pecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Labanc pecsenye

Hozzávalók:

  • 600 g sertéstarja
  • só ízlés szerint
  • 2 ek mustár
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 50 g főtt sonka
  • 50 g félkemény sajt
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A húst kissé kiklopfoljuk, megsózzuk és a mustárba kevert borssal mindkét oldalát megkenjük.

A hússzeletek egyik oldalára ráfektetünk egy sonka és egy sajtszeletet, a másik oldalát ráhajtjuk és fogvájóval néhány helyen összetűzzük.

A lisztbe belekeverjük a pirospaprikát, ebben megforgatjuk a töltött húsokat.

Kiolajozunk egy tepsit és belefektetjük a húsokat.

Forró, előmelegített sütőben, 190 fokon kb 20-25 perc alatt egyszer-kétszer megfordítva pirosra sütjük.