Sajtos kréker

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos kréker

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 300 g natúr joghurt
  • 1 ek só
  • 1 ek egész kömény
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 1 kk curry

Elkészítése:

A sajtokat lereszeljük és egy tálba téve összekeverjük a liszttel. Hozzáadjuk az összes többi alapanyagot és alaposan összegyúrjuk.

Folpackba csomagoljuk és legalább 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

2 mm vastagra kisodorjuk, derelyevágóval háztartási keksz méretűre felvágjuk, sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és előmelegített sütőben 210 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük.

Minél sötétebbre sül, annál ropogósabb lesz miután teljesen kihűlt, de vigyázat, ha sokáig sütjük, akkor megég!

Dobozba téve egy hétig is eláll!

Jó étvágyat kívánok!