Kókusz kocka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kókusz kocka

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 8 dkg vaj/margarin
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál híg méz
  • 2 dl tej

A mázhoz:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 8 evőkanál tej
  • 1/2 dl rum, vagy fél kis üveg rumaroma, de akkor kell még bele 1 dl tej. (Én egy kicsit több tejet tettem bele, hogy folyósabb legyen)

Továbbá :15-20 dkg kókuszreszelék.

Elkészítése:

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, azután beledolgozzuk a lisztet, végül a tejet. A masszát a tepsibe öntjük, és középső bordamagasságon 35-40 percig sütjük (tűpróbáig). 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd kiborítva hagyjuk az egészet kihűlni, és 4×4 centis kockákra vágjuk. A mázhoz simára keverjük a vajat a porcukorral és a kakaóporral, apránként hozzáadjuk a tejet, majd mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve éppen csak összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a rumot, vagy rumaromát. A tésztakockákat egyenként belemártjuk a csokis masszába, kissé lecsepegtetjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk, majd tálcára, vagy rácsra helyezzük. Hagyjuk egészen megszáradni.