Bundás karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bundás karaj

Hozzávalók:

  • 4 nagy szelet karaj
  • 2 tk mustár
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 150 ml tej
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek liszt a a hús forgatáshoz

A sütéshez:

  • 6 dl étolaj

Elkészítése:

A húsokat nagyobb szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. Mindkét oldalát enyhén besózzuk.

A mustárt a tojással elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet és a zsemlemorzsát.

A húsokat lisztbe forgatjuk, majd a tojásos masszába mártva a felhevített étolajban kisütjük.

Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül. Szép hólyagos lesz a felszíne.

Lassan süssük, hogy finom, omlós legyen a hús.

Jó étvágyat kívánok hozzá!