Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, forgassuk össze, és hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a húst, majd süssük pár percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre hogy kihűljön.
A póréhagymát vágjuk félbe, majd vágjuk fel kb 2 cm-es darabokra. A cukkinit vágjuk fel vastagabb szeletekre, majd a szeleteket negyedeljük.
A hús sütésénél visszamaradt olajhoz adjuk hozzá a vajat, majd hevítsük fel.
Ezután először adjuk hozzá a pórét, sózzuk, borsozzuk, és amikor kissé összeesett, adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit, majd pároljuk roppanósra és utána hűtsük ki.
Egy tálba öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá az egész tojásokat, a lisztet, egy kevés sót és őrölt borsot, majd keverjük simára (a sóval és a borssal óvatosan bánjunk, mert a többi hozzávalót is ízesítettük).
Ezután adjuk hozzá az elősütött csirkemellet és a párolt pórés-cukkinit, majd óvatosan forgassuk össze.
Az egyik előnyújtott leveles tésztával béleljük ki a piteformát, majd öntsük bele a húsos-zöldséges masszát.
Ezután a tészta szélét kenjük le tojással és helyezzük rá a másik leveles tésztát, majd egy sodrófát görgessünk végig a piteformán, hogy a tésztát szépen elváljon (a leeső tésztából pl. süssünk sós rudat).
A tésztát ezután kenjük le tojással, és több helyen böködjük meg villával, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a pitét és úgy kínáljuk.
Langyosan és hidegen is nagyon finom.