Hozzávalók:
Piskóta:
Narancsöntet:
Elkészítése:
A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, majd verjük kemény habbá.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, reszeljük hozzá a citromhéjat, majd fakanállal, óvatosan forgassuk össze.
Ezután csorgassuk hozzá az előzőleg felolvasztott, és visszahűtött vajat, majd szintén óvatosan forgassuk össze.
Zsírozzunk és lisztezzünk ki egy 24 cm-es tortaformát (vagy egy kisebb tepsit), majd egyenletesen simítsuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten úgy süssük meg mint a piskótát. Kb 20-25 percig, tűpróbáig süssük (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
3 dl tejet melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, reszeljük hozzá a narancshéjat és facsarjuk bele a narancs levét.
A lisztet keverjük össze a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a narancsaromát, a hideg tejet és keverjük simára.
Ezután a állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a még meleg, narancsos tejhez, majd keverjük simára.
Ezután gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, addig főzzük, míg kellően besűrűsödik a mártás (ha túl sűrű lenne, akkor adjunk hozzá egy kevés tejet és úgy keverjük tovább).
Amikor elkészült a mártás, vegyük le a gőzről, majd egy fóliával fedjük le, hogy ne bőrösödjön meg a teteje tálalásig.
Tálaláskor ízlés szerint szeleteljük fel a piskótát, helyezzük tányérra, majd kanalazzuk rá a narancsöntet és úgy kínáljuk.