Mézes, mustáros csirkeszárny

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Mézes, mustáros csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 10 db csirkeszárny
  • bő fél dl olaj
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál mustármagos mustár
  • őrölt bors
  • 1 kávéskanál chili pehely

Elkészítése:

A páchoz az olajban elkeverjük a mézet, a kétféle mustárt, sót, borsot (aki szereti tehet bele chilit is).

A kész pácba beleforgatjuk a megtisztított szárnyakat, majd tepsibe tesszük, a maradék pácot ráöntjük.

Alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük az egészet.

Én készítettem kapros fokhagymás öntetet, azzal meglocsolva és sült krumplival tálaltam.

Jó étvágyat!