Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és a duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, átgyúrjuk és 12 részre osztjuk, mindegyikből gombócot formálunk és kb 10 cm-es átmérőjű körré lapítjuk.
Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk és letakarva fél óráig kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összekeverjük a tojássárgával. A tojásfehérjét habbá verjük és lazán beleforgatjuk a túrós-tökös masszába.
A fél óra elteltével egy pohár aljával mélyedést nyomunk a tésztába (előtte mártsuk lisztbe), majd kanalazzuk bele a túrós masszát. Közepébe tegyünk tejben megáztatott mazsolát.
A tészta széleit kenjük meg felvert tojással és 170 fokonon süssük szép pirosra.