Hozzávalók:
Elkészítése:
A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bacont vágjuk szélesebb csíkokra.
Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a felcsíkozott bacont, majd kevergetve süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott lilahagymát, majd pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, majd néha megkeverve pároljuk roppanósra.
A tojásokat enyhén sózzuk, villával alaposan verjük fel, öntsük a serpenyőbe és szórjuk meg az előzőleg pirosra sütött baconnel. Ezután süssük ízlés szerint lágyabbra vagy éppen kissé keményebbre.
Amikor a tojás kellően megsült, vegyük le a tűzről és rögtön tálaljuk.
Tálalhatjuk a serpenyőben vagy ízlés szerint tányérban. Kínáljunk mellé friss péksüteményt vagy egy szelet kenyeret.