Hozzávalók:
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük.
Keresztebe vágva ujjnyi szeleteket vágunk. Sózzuk, majd néhány csepp citromlevet facsarunk rá. 15 percig pihentjük.
Elkészítjük az öntetet: kifacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk az olívaolajat, frissen őrölt borsot, pici sót, egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, apróra vágott aszalt paradicsomot. Az olívabogyót is elvágjuk. Jól összekeverjük.
Bekapcsoljuk a grillt (én elektromos kontakt grillsütőt használtam). Ha forró, ráfektetjük a kissé kinyomkodott padlizsán karikákat, amikor az egyik oldala megsült, megfordítjuk, majd lekenjük az öntettel, teszünk rá 1-2 szelet aszalt paradicsomot és készre sütjük.
Kiszedjük és az öntettel meglocsolva kínáljuk. Remek kísérője egy szelet grillezett csirkemellnek.
Tudom mi magyarok jobban kedveljük a krumplit, rizst. Én is szeretem, de érdemes a köretet változtatni, néha energiaszegényebb ételeket is készíteni.