Grillezett padlizsán

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Grillezett padlizsán

Hozzávalók:

  • 1 szép padlizsán
  • só, bors
  • 2-3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • egy kis fej lilahagyma
  • 1-2 aszalt paradicsom
  • 5-6 olívabogyó
  • nagy csokor petrezselyemzöld
  • fél citrom leve

Elkészítése:

A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük.

Keresztebe vágva ujjnyi szeleteket vágunk. Sózzuk, majd néhány csepp citromlevet facsarunk rá. 15 percig pihentjük.

Elkészítjük az öntetet: kifacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk az olívaolajat, frissen őrölt borsot, pici sót, egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, apróra vágott aszalt paradicsomot. Az olívabogyót is elvágjuk. Jól összekeverjük.

Bekapcsoljuk a grillt (én elektromos kontakt grillsütőt használtam). Ha forró, ráfektetjük a kissé kinyomkodott padlizsán karikákat, amikor az egyik oldala megsült, megfordítjuk, majd lekenjük az öntettel, teszünk rá 1-2 szelet aszalt paradicsomot és készre sütjük.

Kiszedjük és az öntettel meglocsolva kínáljuk. Remek kísérője egy szelet grillezett csirkemellnek.

Tipp:

Tudom mi magyarok jobban kedveljük a krumplit, rizst. Én is szeretem, de érdemes a köretet változtatni, néha energiaszegényebb ételeket is készíteni.