Hozzávalók:
Elkészítése:
Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk. Megmossuk és ujjnyi csíkokra vágjuk a csirkemellet is.
Egy fazékba beletesszük az olajat, majd a vajat, erre rárakjuk a csirkemellet és fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, a feldarabolt gombát, apró kockákra vágott cukkinit.
Meghintjük kurkumával, majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel (vagy csirkealaplével). Sózzuk, borsozzuk.
Belerakjuk a krumplit, egy hagymát egészben (ha megfőtt ki szoktam dobni). Hozzáadjuk a leveshez a paradicsomot, a lestyánt, a petrezselyemzöldet és az apróra vágott tárkonyt.
Kis lángon főzzük ( vigyázzunk ne főzzük sokáig), a végén hozzáadjuk a zöldborsót is. Ízesítjük frissen facsart citromlével.
Elkészítjük a habarást: a joghurtot csomómentesre keverjük a lisztel, majd hígítjuk két merítőkanálnyi forró levessel és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe. Megkóstoljuk, ha szükség utánízesítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tálaláskor kínálhatunk joghurtot hozzá!