Bundás húsnyárs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bundás húsnyárs

Hozzávalók:
Saslikhoz:

  • 2 nagyobb csirkemell
  • 2 púpozott evőkanál liszt a forgatáshoz
  • olaj a sütéshez

Páchoz:

  • ízlés szerint só, bors, mustár, sör, ételízesítő

Bundához:

  • 4 púpozott evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 1 dl sör

Elkészítése:

A pác hozzávalóit összekeverjük.

A húst nagyobb kockákra vágjuk, beletesszük a pácba és 1 órára hűtőbe tesszük.

A bepácolt húsokat egyenként lisztbe forgatjuk, majd 6-6 darabot saslikpácára húzunk.

A bundához a tojásokat simára keverjük a sóval, borssal, liszttel és a sörrel, majd beleforgatjuk a saslikokat.

Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd alacsony lángos aranyabrnára sütjük a saslikok mindkét oldalát.

Salátával tálaljuk.