Sárgaborsó leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Sárgaborsó leves

Hozzávalók:

  • 15 dkg száraz sárgaborsó
  • 1,5 liter víz
  • 1 pohár tejföl
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 db húsleveskocka
  • szalámi
  • olivás kifli

Elkészítése:

A sárgaborsót egy edénybe tesszük majd felöntjük vízzel. Ezt felforraljuk majd kis hőfokon elkezdjük főzni.

Mikor már a borsó szemek puhák hozzáadjuk a húsleves kockát és besűrítjük.

A tejfölt a liszttel simára keverjük és gyors kevergetés közben hozzáadjuk a leveshez majd összeforraljuk.

A levest pirított szalámival és olivás kiflivel tálaljuk.