Hozzávalók:
Az öntethez:
Elkészítése:
A kukoricát tegyük fel hideg vízbe főzni. Főzzük meg, majd hideg vízzel öblítsük le és hagyjuk, hogy lecsepegjen a kukoricáról a felesleges víz.
Nem kell a főző vízbe sót tenni, hagyjuk, hogy édesek maradjanak a kukoricaszemek. A gépsonkát vágjuk fel kisebb kockákra és egy serpenyőben kevés vajon kapassuk meg egy kicsit, amíg nem kap kéreget.
Az ananász karikákat csepegtessük le, majd egy serpenyőben mindkét felét grillezzük meg. A hagymát vágjuk apró kockákra, tegyük egy nagyobb tálba.
Adjuk hozzá a gépsonkát és a kisebb cikkekre vágott ananászt. Végül adjuk hozzá a lecsepegtetett kukoricát, keverjük össze az egészet.
Az öntethez keverjük össze a majonézt, a tejfölt, a BBQ mártást és füstös fűszerkeveréket. Ha kell, akkor még ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal. kikevert öntet keverjük össze a kukoricás keverékünkkel.
Nem kell, hogy vastagon bevonja a majonéz a kukoricás keverékünket. Majd tegyük pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.