Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni egy kicsit.
Három evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, lestyánnal, reszelt sajt felével masszává keverjük.
A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához. Jó, ha hagyjuk egy kicsit pihenni. Nálam fél órát állt.
Az olívaolajon megdinszteljük a felaprított zöldhagymát, kápia paprikát (én egy kis sóval megszoktam hinteni, így hamar megpuhul a hagyma és nem ég le), összekeverjük az apróra vágott aszalt paradicsommal, az apróra darabolt cukkinivel, zúzott fokhagymával. Dinszteljük egy kicsit, utána elzárjuk a lángot, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a masszához.
Az őzgerincformát, a muffin formákat kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával és a sonkával. A muffin formába csak bacont tettem. Úgy rakjuk, hogy a bacon szélei kilógjanak a formából.
A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. A tetejét meghintjük sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb 35-40 perc alatt megsütjük. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.
Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire, megszórjuk reszelt sajttal és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.
Kihűtjük, majd szeleteljük.