Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra bemelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral jól kihabosítjuk. A fehérjékből kemény habot verünk. A sárgákhoz adjuk a lisztet és a habot felváltva úgy, hogy a habot ne törjük össze.
Egy 18 cm-es, kerek tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. Kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez a befőttet lecsepegtetjük. A tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majs sűrűre főzzük.
A csokit felolvasztjuk és a puha margarinnal, aromával együtt a pudinghoz adjuk, jól elkeverjük robotgéppel, majd beledolgozzuk óvatosan a meggyet.
A piskótát két lapba vágjuk, rákenjük a krém felét, rátesszük a másik lapot és a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
Az oldalát macskanyelv csokival, a tetejét csokigolyóval díszítjük. Szalaggal átköthetjük.