Kakaós kávés intelligens krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kakaós kávés intelligens krémes

Hozzávalók:

  • 11 dkg vaj
  • 6 dl tej
  • 11 dkg liszt
  • 43 gr cukrozatlan kakaópor
  • 4 tojás szétválasztva
  • 21 dkg porcukor
  • 2 evőkanál fekete kávé
  • 1 tk vanília aroma

Elkészítése:

165 fokra előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy 20×20 cm-es formát.

A lisztet keverjük el a kakaóporral.

A tojások fehérjéit verjük kemény habbá.

A vajat olvasszuk meg és hagyjuk kicsit hűlni.

A tojások sárgáit a cukorral keverjük fehéredésig, majd öntsük bele a hűlt vajat, a kávét és a vanília aromát. Keverjük el alaposan.

Felváltva keverjük bele a kakaós lisztet és a tejet, majd több adagban forgassuk bele a kemény fehérje habot.

Öntsük az előkészített formába és süssük 50-60 percig. Addig, míg picit még remegősnek találjuk.

Kihűlve szeletelhetjük és porcukorral szórva tálaljuk.