Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A paradicsomokat 10-12 másodpercre forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és apró darabokra vágjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsomot, majd lassú lángon időnként kevergetve 15 percig főzzük.
Ezután hozzáadjuk az apróra vágott főtt húst és a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint csípős paprikázzuk és felforraljuk. Ha nagyon száraz és összeáll, egy pici vízzel higíthatjuk. 1 perc főzés után elzárjuk a lángot és félretesszük hűlni.
A pizzatésztát a szokásos módon készítjük. Pici langyos vízben feloldjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Szép sima, puha kis tésztagombócot kell készíteni.
10 perc pihentetés után 33*40 cm-es méretűre kisodorjuk (ekkora az én sütőlemezem) és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A félig kihűlt tölteléket rákenjük a tésztára és egyenletesen elosztjuk. A csemege hagyma karikákat rászórjuk a töltelékre, majd befedjük a durvára reszelt sajttal.
A sütési idő kb 18-20 perc, ezalatt szép pirosra sül a pizza.
Jó étvágyat kívánok!
Ez a recept egy szuper mentőötlet a megmaradt főtt húsok felhasználásához! :)