Nanaimo szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Nanaimo szelet

Hozzávalók:
Kekszes alap:

  • 35 dkg darált keksz
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 10 evőkanál tej
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 15 dkg kókuszreszelék

Krém:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor főzés nélküli

Máz:

  • 9 teáskanál kristálycukor
  • 5 teáskanál víz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítése:

Az alap elkészítéséhez gőz fölött főzzük fel a vajat, cukrot és a kakaóport, aztán adjuk hozzá a felvert tojásokat. Főzzük addig, amíg besűrűsödik, majd a tűzről lehúzva, keverjük hozzá a száraz anyagokat és apránként a tejet.

Az elkészült masszát nyomkodjuk bele egy 25*30 cm-es tálba.

A krémhez szükséges pudingport keverjük el 2 dl tejben. A puha vajat keverjük habosra a porcukorral. A tejszínt verjük kemény habbá.

A vaníliás pudingot dolgozzuk össze a vajas krémmel, majd adagoljuk hozzá a tejszínhabot is. Az elkészült krémet terítsük a kekszes masszára. 30 percre, tegyük a hűtőbe.

Közben készítsük el a mázat, ehhez a cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaóport. Alacsony lángon főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés mellett dolgozzuk bele a masszába. Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni használat előtt.

Vonjuk be a süteményt a kakaómázzal, majd legalább két órára tegyük vissza a hűtőbe.