Póréhagymás tejszínes-mustáros csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Póréhagymás tejszínes-mustáros csirkemell

Hozzávalók:

  • kb 1 kg csirkemell filé
  • 1 szál póréhagyma
  • 500 ml főzőtejszín
  • 4-5 ek mustár
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • étolaj

Elkészítése:

A karikára vágott póréhagymát kevés olajon megdinszteljük.

A csirkemellet nagyobb szeletekre felvágjuk, besózzuk és a megdinsztelt póréhagymához adjuk. Kevergetve addig főzzük, míg a saját levét elfövi, utána a hús mindkét oldalát kicsit megpirítjuk.

A tejszínbe belekeverjük a mustárt, a sót és az őrölt borst, majd ráöntjük a csirkemellre és végül megszórjuk az apróra felvágott petrezselyemzölddel. Még pár percig főzzük és már kész is van.