Hozzávalók:
Túrótöltelék:
Lekvároshoz:
Elkészítése:
A túrós töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a túróval, édesítővel, vaníliával, búzadarával és a citrom héjával jól összekeverjük. A fehérjéket a sóval habbá verjük és a túrótöltelékhez keverjük óvatosan.
1 kg fagyasztott tésztát kiengedünk szobahőmérsékleten. 24 egyenlő részre vágjuk. Egyenletesen elosztva a túrótölteléket megtöltjük a tésztákat. Ha szeretnénk, berácsozhatjuk a tetejét, majd 190 fokos sütőben világosra sütjük.
A lekvároshoz a maradék tésztát 16 részre vágjuk. Kinyújtjuk négyzet alakúra, majd a lekvárt elosztva rajta, a széleit felhajtva, tepsibe rakva 190 fokon világosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!