Hozzávalók: (18,5*27,5 cm-es süteménykerethez vagy 24 cm-es kapcsos tortaformához)
Alaphoz:
Karamellhez:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Először a karamellt készítjük el, mert annak hűlnie kell. A hozzávalót egy edénybe mérjük és összeforrlajuk, majd mérsékelve a lángot, gyöngyözve főzzük 15-20 percig. Ennyi idő alatt a karamell be fog sűrűsödni és kissé sötétebb lesz a színe. Félretesszük és többször átkeverve langyosra hűtjük.
Közben a vajat vagy margarint felolvasztjuk, de ne legyen meleg! A kekszet kimérjük és összekeverjük a vajjal/margarinnal. A kekszes massza felét az előkészített tortaformába vagy keretbe/tepsibe nyomkodjuk a kezünkkkel, majd a langyosra hűlt karamellt ráöntjük, hogy mindenhová jusson.
5-10 percet pihentetjük, eközben a karamell megszilárdul annyira, hogy a maradék keszet ráteríthessük és egyenletesen elosztva rányomkodjuk.
A krémhez a pudingporokat, cukrot és lisztet egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a sárgákat, majd kevés tejet hozzáadva csomómentesre keverjük. A többi tejet is hozzáadjuk s sűrűre főzzük a krémet. Ekkor levesszük a tűzről és még forrón hozzáadjuk a vajat és addig kevergetjük, amíg az elolvad.
A langyosra hűlt krémet eloszlatjuk egyenletesen a kekszes-karamelles réteg tetején és hűtőbe tesszük.
Közben a tejszínt felverjük és rásimítjuk a krém tetejére, majd az egészet visszatesszük pár órára a hűtőbe.
Kivesszük a süteményt, csokit reszelthetünk rá, majd ízlés szerint felvágjuk és tálaljuk.