Hozzávalók:
A meggyes-joghurtos:
Citromos:
Elkészítése:
A kimagozott meggyet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet, cukrot, fahéjat és a vaníliás cukrot. Főzzük puhára, ami kb negyed óra, ekkorra a leve is elfő. Ekkor turmixoljuk le teljesen, majd hűtsük ki.
A joghurthoz hozzáadjuk a meggyturmixot, jól összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük, majd apránként adagoljuk a meggyes joghurthoz.
Betesszük a fagyasztóba wgy nagyobb edényben, majd fél óránként kétszer-háromszor robotgéppel átkavarjuk. Ezután hagyjuk teljesen megdermedni. Tálalás előtt kb 20 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy olvadjon kicsit.
A tejet, tejszínt a cukorral összeforraljuk, hozzáadjuk a citromok levét és a reszelt héját. Összefőzzük, kihűtjük, fagyasztóba tesszük.
Többször átkeverjük óránként. Ezután hagyjuk teljesen megdermedni. Tálalás előtt kb 20 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy olvadjon kicsit.