Csóró pogácsa

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csóró pogácsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 kocka margarin (25 dkg)
  • 1 mk só
  • 6 ek víz
  • 1 ek ecet
  • kenéshez tojás
  • szóráshoz sajt (morzsalékosra, vagyis nagyon apróra reszelve)

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót és az ecetes vizet. Összegyúrjuk (ragacsosnak kell lennie), majd hagyjuk pihenni egy jó órát, de legjobb, ha egy éjjelt áll a hűtőben.

Lisztezett nyújtólapon vagy deszkán kinyújtjuk kb. másfél-két ujjnyi vastagra, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal.

Kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Sütési hőfok: 180°C