Hozzávalók:
Piskótához:
Piskóta tetejére:
Csokimáz:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, amíg a robotgép kemény habbá veri a fehérjét, azalatt a sárgáját a liszt kivételével habosra keverjük a többi hozzávalóval.
Végül a tojáshabhoz hozzákeverjük a kakaós sárgát és könnyedén kevergetve kanalanként a lisztet is.
A piskóta masszát beleöntjük egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe és 20-22 perc alatt (légkeveréssel) megsütjük.
A kész piskótát rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni, azalatt a vanília pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük és még forrón belekeverjük a tejcsokit. Szép világos, karamella színt kell kikeverni, nekem kellett hozzá az 5 dkg tejcsokoládé!
A következő fázisban a már kihűlt piskótát vastagon megkenjük a meggy (vagy másik fajta kissé savanykás) dzsemmel.
A dzsemre rákenjük a langyosra visszahűlt és jól felkevert pudingot, végül az étcsokit gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és ráöntjük a pudingrétegre.
Friss, szép piros epret, málnát és ribizlit teszünk a még meg nem szilárdult csokimázra.
Betesszük a hűtőbe és legalább 1-1,5 órát hagyjuk dermedni. Vizes késsel szépen szeletelhető!
Az édes csokoládé és a savanykás gyümölcs kombináció Isteni finom összízt alkot, érdemes elkészíteni!
Jómagam néhány szem epret folyékony étcsokiba mártottam, hagytam rádermedni és ezzel a körítéssel kínáltam a sütit a családnak! :)
Jó étvágyat kívánok!