Csoki Artúr kedvence

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csoki Artúr kedvence

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 8 db tojás
  • 8 ek kristálycukor
  • 8 ek liszt
  • 2 nagy ek kakaópor
  • 1 ek víz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só

Piskóta tetejére:

  • 5-6 ek meggydzsem
  • 1 cs vanília puding
  • 1/l tej
  • 3-4 ek cukor
  • 5 dkg tejcsoki

Csokimáz:

  • 15 dkg ét csoki
  • 1 diónyi vaj
  • Friss málna, eper és ribizli

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, amíg a robotgép kemény habbá veri a fehérjét, azalatt a sárgáját a liszt kivételével habosra keverjük a többi hozzávalóval.

Végül a tojáshabhoz hozzákeverjük a kakaós sárgát és könnyedén kevergetve kanalanként a lisztet is.

A piskóta masszát beleöntjük egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe és 20-22 perc alatt (légkeveréssel) megsütjük.

A kész piskótát rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni, azalatt a vanília pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük és még forrón belekeverjük a tejcsokit. Szép világos, karamella színt kell kikeverni, nekem kellett hozzá az 5 dkg tejcsokoládé!

A következő fázisban a már kihűlt piskótát vastagon megkenjük a meggy (vagy másik fajta kissé savanykás) dzsemmel.

A dzsemre rákenjük a langyosra visszahűlt és jól felkevert pudingot, végül az étcsokit gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és ráöntjük a pudingrétegre.

Friss, szép piros epret, málnát és ribizlit teszünk a még meg nem szilárdult csokimázra.

Betesszük a hűtőbe és legalább 1-1,5 órát hagyjuk dermedni. Vizes késsel szépen szeletelhető!

Az édes csokoládé és a savanykás gyümölcs kombináció Isteni finom összízt alkot, érdemes elkészíteni!

Jómagam néhány szem epret folyékony étcsokiba mártottam, hagytam rádermedni és ezzel a körítéssel kínáltam a sütit a családnak! :)

Jó étvágyat kívánok!