Hozzávalók:
Elkészítése:
A langyos tejhez morzsoljuk az élesztőt, tehetünk bele egy csipetnyi cukrot.
A lisztet a sóval és a burgonyával összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a felfuttatott élesztőt és könnyű tésztát gyúrunk (addig gyúrjuk, amíg a kezünkről le nem válik a tészta).
Letakarjuk és duplájára kelesztjük (ez függ attól, hogy milyen meleg van a konyhában, nekem most ebben a melegben negyedóra alatt megkelt).
Ha megkelt, a zsírt megolvasztjuk és az apróra vágott kaprot átforgatjuk benne, csak annyira, hogy megfonnyadjon és levesszük a tűzről.
A tésztát elnyújtjuk, kb 2 cm vastagságúra (én kézzel húzogattam ki).
A kapor felét egyenletesen elkenjük a tésztán és mind a 4 oldalról felhajtjuk, majd újból kelesztjük. Ekkor szintén elnyújtjuk vagy kihúzogatjuk. Rákenjük a maradék kaprot, szintén hajtogatjuk, kelesztjük, majd elnyújtjuk.
Feldaraboljuk tenyérnyi darabokra, majd feltekerjük és a tepsiben kelesztjük addig, amíg a sütő felmelegszik és 175 fokon szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!