Mascarponés-epres pohárkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mascarponés-epres pohárkrém

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése:

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét.

A mascarponét 5 dkg porcukorral összekeverjük, majd hozzákeverjük a megolvasztott csokit és a kemény habbá felvert tejszínt.

A jól megmosott, kicsumázott epernek a felét 5 dkg porcukorral botmixerrel összeturmixoljuk (vagy villával jól szétnyomkodjuk). A megmaradt epret pedig feldaraboljuk.

Pohárba rétegezve belekanalazgatjuk a mascarponés krémet, az epermasszát és a feldarabolt epret.

Díszítésként tehetünk a tetejére egy egész eperdarabot vagy fehér csoki darabkát vagy akár mentalevelet.

Hűtőbe rakjuk, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.