Hagymás rostélyos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hagymás rostélyos

Hozzávalók:

  • 4 szelet marha rostélyos vagy hátszín
  • 5-6 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál mustár
  • őrölt fekete bors
  • étolaj
  • liszt

Elkészítése:

A húst borsozzuk, mindkét oldalát megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb lesz a hús.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.

A húst serpenyőben, kevés olajon szép pirosra sütjük. A hagymakarikákat belisztezzük és bő, forró olajban kisütjük.
Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba, így gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós. Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük és a hússal tálaljuk.

Sült burgonyát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!