Hozzávalók:
Töltelék:
Szóráshoz:
Elkészítése:
Mindkét lapot 24*24 cm-es négyzetté vágjuk és a leeső részt félretesszük.
Az egyik nagy négyzetet 9 kisebb négyzetre vágjuk.
Az epret lecsumázzuk, egy részét félbe, a másikat negyedbe vágjuk, a kisebbeket egyben hagyjuk.
A töltelékhez a vajkrémet kikeverjük a cukrokkal és az aromával.
Az egyik kis négyzetet magunk elé vesszük, átlósan félbe hagyjuk és a két oldala mentén bevágjuk, arra figyelve, hogy a vágások ne érjenek össze. Kihajtjuk a tésztát és átlósan áthajtjuk a két szembenlévő sarkát.
A közepére teszünk 1-1 tk tölteléket, majd egy felezett epret. 4-5 kis négyzetet így készítünk el.
A maradékokat magunk elé vesszük. Mindegyik sarkától a közepe felé bevágunk 3/4 részig. A bevágások egyik felét felhajtjuk a közepére, mindegyik bevágással így járunk el.
Közepére tölteléket teszünk és 2-2 negyedelt epret.
Az elkészült, formázott tésztákat egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 200 fokora melegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Még forrón megszórjuk porcukorral.
Magunk elé veszünk 1 nagy négyzetet. A négy sarká mentén bevágjuk úgy, hogy a vágások ne érjenek össze. A közepére kenünk tölteléket, 4 kisebb, egész eperszemet teszünk rá és a vágott sarkakat középre hajtjuk úgy, hogy az eprek kilátszódjanak.
A maradék tésztákat is így készítjük el és tepsibe sorakoztatjuk, majd 200 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Még forrón porcukorral megszórjuk.
A maradék tésztát magunk elé fektetjük keresztben, majd bevágjuk, mint a kígyórétesnél (45 fokos szögben), a középen lévő részt megkenjük töltelékkel, rászórjuk a csoki felét, majd a bevágásokat oldalról ráhajtjuk, egyet jobbról, egyet balról.
A másikat is elkészítjük, majd tepsibe tesszük és 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. Forrón porcukorral hintjük meg.
Elkészíthető más gyümölccsel is, sőt akár túróval, vagy pudinggal is!