Szarvasgomba krémmel töltött karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Szarvasgomba krémmel töltött karaj

Hozzávalók:

  • 60 dkg karaj (4 szelet)
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 4 tk szarvasgomba krém
  • só-, bors ízlés szerint

Panírozáshoz:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 db tojás

Sütéshez:

  • kb. 4-5 dl olaj

Elkészítése:

A karaj szeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A kiterített hússzeletek egyik felére teszünk egy vastagabb szelet trappista sajtot.

A sajtot megkenjük a szarvasgomba krémmel, majd megszórjuk a durvára reszelt parmezán sajttal is: Ezek után a hús másik felét ráhajtjuk, és a széleket hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.

A szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ezután forró olajban kisütjük a húsokat.

Hasábburgonyával és párolt kukoricával tálaltam.