Vajbabos sertésragu

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Vajbabos sertésragu

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 30-35 dkg sertéshús
  • 10-15 dkg mirelit vajbab
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 tk házi darált paprika vagy piros arany
  • őrölt bors
  • 1 db paradicsom
  • 25 dkg száraz tészta
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt

Elkészítése:
Kevés olajon a felkockázott szalonnát egy kicsit átfuttattam,majd rátettem a szintén felcsíkozott húst. Fűszereztem,a paradicsomot hozzáadtam. Majdnem készre sütöttem,ekkor tettem hozzá a fagyasztott vajbabot,egy kis vizet is öntöttem rá és készre főztem. A tejfölt a liszttel csomómentesre kikevertem és a ragut behabartam. A tésztát félkeményre sós vízben kifőztem,leszűrtem,vízzel leöblítettem és a raguval összekevertem. Tálalásig fedő alatt tároltam. Finom,gyors menü.