Gombás tojásfasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gombás tojásfasírt

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 1 konzerv gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítése:

A tojásokat felverjük, kissé megsózzuk, majd kevés olajon megsütjük rántottának.

A megpucolt, felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a gombát és ízlés szerint fűszerezzük.

A kihűt tojáshoz adjuk a gombát, fűszerpaprikát, lisztet, 2 ek zsemlemorzsát, ízlés szerint fűszerezzük, belezúzzuk a fokhagymát és alaposan összedolgozzuk.

Gombócokat formázunk belőle, majd a maradék zsemlemorzsába meghempergetjük, kicsit meglapogatjuk és bő olajban kisütjük.