Tárkonyos krumplileves tojással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tárkonyos krumplileves tojással

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • tárkony (ízlés szerint)
  • 1-2 tk pirospaprika
  • 2 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • 1 mk őrölt fehérbors
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 6 tojás
  • 0,5 dl étolaj
  • 1,5 l víz

Elkészítése:

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a felkockázott krumplit és keverjük össze.

Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg bőven tárkonnyal, adjuk hozzá a babérlevelet és az ételízesítőt, majd főzzük a krumplit félpuhára.

A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd csorgassuk a levesbe (én egy szűrőn át csorgattam bele, hogy a leves szép selymes, csomómentes legyen).

Ezután forraljuk fel a levest, majd egyesével, óvatosan üssük bele a tojásokat és a lángot mérsékelve, szép lassan főzzük még kb 10 percig (miután beleütöttük a tojásokat, már nem szabad megkeverni!!!!).

Tálaláskor merjük a levest tányérba, tegyük bele a főtt tojást, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.