Bajorhús

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Bajorhús

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj(más fajta hús is lehet)
  • 2 kg burgonya
  • 2 fej hagyma
  • 1/2 l tejföl
  • 1 db tojás
  • flekken fűszerkeverék

Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, flekken fűszerrel
bedörzsöljük és félretesszük.
Kiolajozott tepsibe nyers burgonyát reszelünk vagy karikázunk, rátesszük a húsokat.
A húsra rákarikázzuk a hagymát.
Ráöntjük a tojással összekevert tejföl felét.
Megint karikázunk rá burgonyát vagy reszelünk és ráöntjük a tejföl másik felét.
Végül meglocsoljuk 1 dl tejjel.
200 fokon másfél óráig fólia alatt, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

Sztori: Finom,laktató étel.