Hozzávalók:
Blondie hozzávalói 18×27 cm-es tepsihez:
Mascarponekrém hozzávalói:
Vajkaramell hozzávalói:
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral. A csokoládét vágjuk fel apróra.
Egy keverőtálba tegyük bele a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, a mogyoróvajat, és robotgéppel keverjük simára.
Keverjük hozzá a tojást, majd szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet, és szintén keverjük simára.
Végül adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, majd egy keverőkanállal forgassuk össze.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Ezután egy habkártyával egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. Ekkor még eléggé lágynak tűnik a tészta, de mire kihűl, éppen jó lesz az állaga. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
Ezután vegyük ki a sütőből, és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd emeljük ki a papírral együtt egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
A teljesen kihűlt tésztára kanalazzuk rá a habos mascarponekrémet, majd tegyük be a hűtőbe ameddig a karamellt elkészítjük.
Egy serpenyőbe tegyük bele a cukrot, adjuk hozzá a vizet, és kevergetve karamellizáljuk szép világos barnára, majd vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a vajat, és keverjük simára.
Tegyük vissza a tűzre, óvatosan öntsük hozzá a tejszínt, és kevergetve addig főzzük még besűrűsödik.
Mielőtt a süteményre csorgatnánk, kevergetve hűtsük pár percig.
Vegyük ki a hűtőből a süteményt, majd ízlés szerint csorgassuk rá a karamellt.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.